歡迎訪問福建成考網 ! 本網站為民間交流網站,主要為福建成人高考考生提供成考資訊服務,網站信息僅供學習交流使用,官方信息以福建省教育考試院www.eeafj.cn為準。
  • 咨詢電話:0591-87666380
城市:
成考系統:

考前輔導

試題真題

成考大綱

復習資料

資料下載

立即報名

所在位置:福建成考網 > 福建成考試題題庫 > 專起本 > 2021年福建成考專起本《英語》模擬題及答案(3)

2021年福建成考專起本《英語》模擬題及答案(3)

2021-10-22 11:47:32 來源:福建成考網
福建成考視頻號
作者:熊老師

  福建省成人高考網為了幫助同學們更好的備考,特別整理了2021年福建成考專起本《英語》模擬題及答案(3),希望同學們努力備考,在此預祝同學們順利通過考試!

  text 1

  pany. These authorityfigures never saw the way one of us could do something outrageous, and the restof us would joke about it for days. We could have fun doing absolutely nothingat all―becausethe (1)_______ we provided each other with was enough. Rather than discussingoperas, Lewinsky, or the weather, we enjoyed just (2)_______ each other withoutany one of us trying to outsmart the others. Still, I realize that these adultshad a(3)_______ to be concerned about the direction my friends were(4)_______;I also was concerned for them, but I wasn't about to (5)_______ them.

  Many times I would advise my friends that some activitymay be (6)_______ or to think things through before doing something, but Iwould never claim to hold the moral high ground and to condescend to them. WhenMarvin would begin rolling joints, when Alisa would tell me she skipped schoolbecause of a hangover, or when Merriam would tell me that her new boyfriend wasin a street gang, I expressed my discomfort with their (7)_______. However, Inever (8)_______ them with the threat of taking my friendship away. Contrary tothe commercials on television, you can have (9)______ who use drugs. In fact,probably everyone does without (10)______ it.

  1. A. gift B. present C. company D. friendship

  2. A. hanging around B. learning from C. communicatingwith D. joining in

  3. A. prejudice B. point C. suggestion D. situation

  4. A. giving B. coming C. heading D. facing

  5. A. ignore B. upset C. blame D. leave

  6. A. crazy B. dangerous C. boring D. important

  7. A. action B. lessons C. words D. thoughts

  8. A. force B. threaten C. persuade D. cheat

  9. A. friends B. girlfriends C. classmates D. brothers

  10. A. hearing B. recognizing C. realizing D. knowing

  【解題導語】

  本文是議論文,主要講述了友誼的相關內容,友誼是無條件的,不帶偏見的,彼此相互尊尊重,并且喜歡和對方在一起,這就是友誼。

  【新詞鏈接】

  base on 在……的基礎上

  provided sb. with sth. 給某人提供某物

  be concerned about 關心

  hang around 閑蕩

  【試題解析】

  1. C 由首句可知,只要我們在一起(company) 就已經足夠了

  2. A 由上下文可知,大家只是享受那份閑來蕩去(hang around)的愜意。

  3. B 由其后作定語的不定式短語可知

  4. C 因direction 后是定語從句,所以要填表示“朝著某個方向行進”的heading。

  5. D 從下文可看出,不管朋友有什么樣的表現,我都不會和他們絕交(leave them)

  6. B 由前文的“提醒(advise)”和后文“三思而后行”可知,有些活動是“危險”的。

  7. A 指上文列舉的“吸大麻”、“逃學”、“交街上小混混做男友”等之類的不良“行為”。

  8. B 由語境可知,是用絕交來“威脅”他們。

  9. A 指任何人都有可能有不良行為的“朋友”。

  10. C 由前句可知本句意為每個人都有這類朋友,只是沒“意識到”而已。

  text 2

  Friendship is unconditional and uncritical, based only onmutual respect and the ability to enjoy each other's company. These authorityfigures never saw the way one of us could do something outrageous, and the restof us would joke about it for days. We could have fun doing absolutely nothingat all―becausethe (1)_______ we provided each other with was enough. Rather than discussingoperas, Lewinsky, or the weather, we enjoyed just (2)_______ each other withoutany one of us trying to outsmart the others. Still, I realize that these adultshad a(3)_______ to be concerned about the direction my friends were(4)_______;I also was concerned for them, but I wasn't about to (5)_______ them.

  Many times I would advise my friends that some activitymay be (6)_______ or to think things through before doing something, but Iwould never claim to hold the moral high ground and to condescend to them. WhenMarvin would begin rolling joints, when Alisa would tell me she skipped schoolbecause of a hangover, or when Merriam would tell me that her new boyfriend wasin a street gang, I expressed my discomfort with their (7)_______. However, Inever (8)_______ them with the threat of taking my friendship away. Contrary tothe commercials on television, you can have (9)______ who use drugs. In fact,probably everyone does without (10)______ it.

  1. A. gift B. present C. company D. friendship

  2. A. hanging around B. learning from C. communicatingwith D. joining in

  3. A. prejudice B. point C. suggestion D. situation

  4. A. giving B. coming C. heading D. facing

  5. A. ignore B. upset C. blame D. leave

  6. A. crazy B. dangerous C. boring D. important

  7. A. action B. lessons C. words D. thoughts

  8. A. force B. threaten C. persuade D. cheat

  9. A. friends B. girlfriends C. classmates D. brothers

  10. A. hearing B. recognizing C. realizing D. knowing

  【解題導語】

  本文是議論文,主要講述了友誼的相關內容,友誼是無條件的,不帶偏見的,彼此相互尊尊重,并且喜歡和對方在一起,這就是友誼。

  【新詞鏈接】

  base on 在……的基礎上

  provided sb. with sth. 給某人提供某物

  be concerned about 關心

  hang around 閑蕩

  【試題解析】

  1. C 由首句可知,只要我們在一起(company) 就已經足夠了

  2. A 由上下文可知,大家只是享受那份閑來蕩去(hang around)的

  3. B 由其后作定語的不定式短語可知。

  4. C 因direction 后是定語從句,所以要填表示“朝著某個方向行進”的heading

  5. D 從下文可看出,不管朋友有什么樣的表現,我都不會和他們絕交(leave them)。

  6. B 由前文的“提醒(advise)”和后文“三思而后行”可知,有些活動是“危險”的。

  7. A 指上文列舉的“吸大麻”、“逃學”、“交街上小混混做男友”等之類的不良“行為”。

  8. B 由語境可知,是用絕交來“威脅”他們

  9. A 指任何人都有可能有不良行為的“朋友”。

  10. C 由前句可知本句意為每個人都有這類朋友,只是沒“意識到”而已。

  以上是關于“2021年福建成考專起本《英語》模擬題及答案(3)”的全部內容,想獲取更多關于福建省成人高考的相關資訊,如福建成考資訊、成考政策、成考答疑、成考指南、成考課程、專業查詢、試題真題、復習資料等,敬請關注福建成考網(www.strobella.com/)。

未經授權不得轉載,如需轉載請注明出處。

轉載請注明:文章轉載自 福建成考網 [http://www.strobella.com/]
本文關鍵詞: 福建成考專起本  
本文地址:http://www.strobella.com/show-34-9443-1.html

福建成考網申明:

(一)由于各方面情況的調整與變化本網提供的考試信息僅供參考,敬請以教育考試院及院校官方公布的正式信息為準。

(二)本網注明信息來源為其他媒體的稿件均為轉載體,免費轉載出于非商業性學習目的,版權歸原作者所有。如有內容與版權問題等請與本站聯系。聯系方式:郵件429504262@qq.com

上一篇:2021年福建成考專起本《英語》模擬題及答案(2)

下一篇:最后一頁

福建成人高考提升便捷服務

距2021福建成考成績查詢:預計

10

【請廣大考生提前備考】
  • 考生交流群

  • 微信公眾號

掃一掃加入微信交流群

與考生自由互動、并且能直接與專業老師進行交流、解答。